Zo maar wildvreemden bellen om 27 september mee te staken? Of een werkonderbreking te plannen? Ja, dat is wat we gaan doen. En een stuk makkelijker als je het samen doet.

  1. Prik een datum en regel een rustige makkelijk bereikbare plek voor een belteam. Vergeet het spraakwater niet, en wat lekkers voor na afloop. En laat het ons weten wanneer jouw bel-avond is. 
  2. Vraag 5 tot 10 mensen mensen met een vlotte babbel om die middag of avond mee te bellen. Om je groepje bij elkaar te krijgen kun je een Facebook event maken, het rondmailen en appen in je netwerk. Vraag iedereen een eigen telefoon en laptop mee te nemen. En herinner ze de avond vooraf nogmaals aan de afspraak, het liefst telefonisch. 
  3. Zoek een telefoonlijst bij elkaar van lokale organisaties en invloedrijke mensen. Gebruik Google, de gemeentegids en je eigen netwerk. En vraag je teamleden om hun eigen contactenlijst te gebruiken. 
  4. Bekijk ons belscript en de Veelgestelde vragen en leg je teamleden uit hoe dat te gebruiken. 
  5. Spreek met elkaar af hoeveel mensen je wilt bellen, en hoeveel toezeggingen je wilt binnenhalen en misschien kan je er zelfs een wedstrijdje van maken. Wie de meeste toezeggingen binnenhaalt is de klimaatheld van de dag.  
  6. Neem even een momentje om met elkaar te oefenen. Hoe open je het gesprek, wat vraag je mensen, hoe beantwoord je die lastige vraag en hoe kap je een gesprek af dat nergens toe leidt?
  7. Neem na afloop even een moment om het na te bespreken. Wat werkte wel en wat werkte niet, wat kan de volgende keer beter. En laat ons dat weten door een mail te sturen naar partners@klimaatstaking.nl, zodat we andere belteams daarmee kunnen helpen. 
  8. Heeft een organisatie toegezegd of wil iemand meer informatie? Neem contact op met partners@klimaatstaking.nl
  9. En vergeet niet een volgende datum te prikken, want je hebt vast nog niet iedereen te pakken kunnen krijgen.