Ianthe (16)

Ik ben Ianthe, ik woon in Utrecht en zit in 5 vwo op het Gerrit Rietveld College. Iets meer dan een jaar geleden ging ik voor het eerst staken voor het klimaat. Ik wist dat er actie ondernomen moest worden, maar ik realiseerde het me nog niet echt. Iets meer dan een jaar geleden begonnen scholieren over de hele wereld te staken, allemaal vechtend voor hetzelfde doel; onze toekomst. Al iets meer dan een jaar wordt er niet naar ons geluisterd, ook al proberen wij op alle mogelijke manieren ons hoorbaar te maken. Nu is het tijd voor meer. Ik staak omdat ik verandering wil. Ik wil actie. Volgens het IPCC-rapport kunnen we onze wereld nog redden, maar alleen als we nú in actie komen. Ik staak omdat ik een toekomst wil. Ik wil een leefbare wereld voor de toekomstige generaties.Ik staak omdat een week school missen niet het eind van de wereld is, de klimaatcrisis wel.