Marijn Prins (19) zet social media in om meer aandacht te krijgen voor klimaatproblematiek. De student Marketing of Social business in Rotterdam zette zijn skills al eerder in voor de Rotterdamse Klimaatmars en helpt ook de Klimaatstaking online.

Waarom staak je?

Ik staak, omdat het overduidelijk is dat de overheid nog niet voldoende luistert naar de wetenschap. Er is op dit moment onvoldoende beleid om deze klimaatcrisis aan te pakken. Dit gaat op lange termijn betekenen dat nog meer mensen overal ter wereld in de problemen komen door onder andere hongersnoden en extreem weer.

Wie wil je bereiken?

Ik wil natuurlijk de politiek bereiken. Eisen dat ze actie ondernemen, maar het is ook belangrijk om alle mensen in Nederland te bereiken die nog niet de effecten van de klimaatcrisis kennen of de ernst hiervan onderschatten.

Wat wil je mensen die bezorgd zijn over de toekomst meegeven?
Een toekomst komt er sowieso. Laten we niet afwachten tot die toekomst er is, maar nu actie ondernemen om die toekomst een beetje beter te maken. Dit kan door te staken op 27 september, door e-mails te sturen naar politici, door te stoppen met het geven van geld aan vervuilende bedrijven en door honderdduizend andere kleine acties te ondernemen.