Dana Seggev (17) zit in het kernteam van Fridays For Future. Ze organiseert daarvoor onder meer de lokale stakingen in haar woonplaats Utrecht. Ook zij was een van de 400 jongeren bij de klimaattop van klimaatstakers in Lausanne afgelopen zomer. Daar houdt het voor haar niet op, ze is nu druk bezig met het rondkrijgen van de Klimaatstaking op 27 september.

Waarom staak je?

Ik staak omdat ik me zorgen maak over mijn toekomst. De klimaatcrisis is een probleem dat iedereen gaat raken en deze staking is nodig om de machthebbers de urgentie ervan te laten voelen.

Wie wil je bereiken?
Ik wil met deze staking iedereen in Nederland bereiken. Scholieren, studenten, werkende mensen, ouders en grootouders staken nu samen om te laten zien dat we allemaal met de klimaatcrisis te maken hebben.

Wat wil je mensen die bezorgd zijn over de toekomst meegeven?
Mensen die zich zorgen maken over de klimaatcrisis staan er niet alleen voor. Overal ter wereld komen mensen in opstand om een toekomst te eisen. In deze beweging is iedereen welkom en hebben we iedereen nodig. Staak mee, sluit je aan en vraag mensen in je omgeving hetzelfde te doen.