Heel goed dat je mee wilt helpen de klimaatstaking groot te maken door jouw werkgever, bedrijf, organisatie en/of school op te roepen om op 27 september de deuren te sluiten voor de klimaatstaking. De vakbond kan geen officiële stakingsdag uitroepen (lees hier meer over wat dat betekent) maar dat betekent natuurlijk niet dat jij jouw werkgever/directeur/school niet toch kunt oproepen om te gaan staken. We hebben een aantal manieren voor je bedacht om mee te doen.

Download direct de voorbeeldbrief voor je werkgever of de voorbeeldbrief voor je school en stuur deze naar de directeur om te vragen of zij de staking willen steunen door de deuren te sluiten

Werk je bij een grote organisatie en wil je eerst de steun van je collega's verzamelen voordat je je directeur gaat vragen om de deuren te sluiten? Start dan je eigen petitie waarmee je jouw bedrijf/organisatie/school op kunt roepen om de deuren te sluiten! We hebben alles al voor je klaar gezet zodat het extra eenvoudig is. Klik op onderstaande button om een actie te starten of te bekijken of er al een actie gaande is!

Op onderstaande kaart kun je alvast zien welke werkgevers en scholen worden opgeroepen om de deuren te sluiten, en wie van hen al heeft toegezegd om mee te doen.