Klimaatstaking_March for Future
Foto: Laura Ponchel

Een week geleden begonnen Jesse, Lola, Ianthe, Dana en Linda in Wageningen aan hun March for Future, een stakingsweek om Nederland en de regering wakker te schudden. En wat voor een week was het!

Alsof 120 kilometer lopen op zich niet al prestatie genoeg is, hebben de stakers daarnaast alles op alles gezet om hun verhaal aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Ze hebben gesproken in de kerk, op een school en bij de gemeente. Ze zijn in gesprek gegaan met iedereen die ze tegenkwamen. Ze hebben interviews gegeven voor tv, radio en krant. Ze hebben zich helemaal suf geflyerd én ze hebben de hele week lang gevlogd op Instagram! Met resultaat, want de Klimaatstaking was een daverend succes!

Fietstaxi
Foto: Anisa Xhomaqi
March for Future aankomst Koekamp
Foto: Anisa Xhomaqi

Om de staking af te trappen werden de vijf jongeren per fietstaxi van Humanity Cab de Koekamp op gereden, waar ze onder muzikale begeleiding onthaald werden door trotse vrienden, familie en een paar duizend fans.

Klimaatstaking-luchtfoto
Foto: Teresa Borasino

Om 13:00 was het moment daar: de klimaatstakers gaven met een speech het officiële startsein aan de klimaatstaking. In een geëmotioneerde toespraak stelden ze het publiek de vraag: ‘Wat voor wereld is dit, waarin politici de wetenschap negeren, mensen hun huizen nu al moeten ontvluchten en grote vervuilers samen met Rutte een ‘klimaatakkoord’ opstellen?’

Terwijl het podiumprogramma doorging, gingen Dana, Linda, Ianthe, Lola en Jesse na hun speech als een speer naar de andere kant van het veld, om vanaf daar met een metersbreed kopspandoek de tienduizenden demonstranten door het centrum van Den Haag te leiden.

Klimaatstaking_kopspandoek_March for Future
Foto: Teresa Borasino
Klimaatstaking_kopspandoen_close
Foto: Teresa Borasino

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *