March for Future Dag 7

De laatste dag voordat de klimaatstakers Den Haag bereiken! Deze helden hebben er inmiddels 7 volle dagen lopen op zitten, dwars door Nederland. Tientallen mensen liepen onderweg mee, en honderden moedigden de scholieren digitaal aan. Zuid-Holland was vandaag het decor van de March for Future, met een tocht die van Gouda naar Zoetermeer voerde.

Dat de 5 scholieren deze actie niet voor hun lol doen, maar uit bittere noodzaak, werd vandaag nog eens extra benadrukt door de stormachtige weersomstandigheden. De wereld redden is niet altijd leuk!

Bij aankomst in Zoetermeer konden de stakers aanschuiven bij het Vredesdiner en hun ideeën over klimaatrechtvaardigheid delen met mensen van verschillende generaties en culturen.

Inmiddels begonnen de zenuwen voor vrijdag wel wat voelbaar te worden. Na het eten werd nog hard geschreven aan de speech waarmee de vijf de klimaatstaking zouden openen, de volgende dag in Den Haag. 

March for Future Dag 7_avond

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *