March for Future Dag 6

Op alweer de zesde dag (Den Haag komt dichterbij!) liepen de stakers van Woerden naar Gouda. De dag begon met een ontbijt bij de gemeente Woerden. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar wat doet de gemeente zelf aan de klimaatcrisis? Ianthe had wel wat meer van ze verwacht: “Ze wilden hun steun aan onze actie laten zien, maar wij vonden dat ze wel wat meer konden doen.” Ook Jesse vond het een vriendelijk gebaar, maar had liever gezien dat de gemeente alle kinderen vrij had gegeven op 27 september, om naar de Klimaatstaking te komen. 

Op deze grauwe septemberdag werden de stakers vergezeld door enthousiaste medewandelaars, en kregen ze ook onderweg veel steun. Een voorbijganger: “Ik vind het geweldig wat jullie doen. Ik vind het ook nodig, omdat we maar 1 aarde hebben, een aarde die ons voedt, en daar moeten we goed voor zorgen.”

Een bijzondere gast was Raki Ap, van de Free West Papua Campaign. Hij zet zich in om mensenrechtenschendingen jegens de bevolking van West-Papua bekend te maken in Nederland en daarbuiten. Waarom hij meeliep? Raki: “Vandaag ben ik hier op uitnodiging van de scholieren die al een week aan het lopen zijn. Ik vond het mooi als inheemse Papua om namens de inheemse mensen de belangrijke boodschap van de scholieren te onderstrepen.”


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *