March for Future dag 5_Jaarbeursplein

De stakers zijn gisteren aangekomen in Utrecht en vandaag werd hen een klimaatontbijt aangeboden door onder Extinction Rebellion Utrecht en inwoners van de stad. Rond half 9 in de ochtend verzamelden zo’n 80 mensen op de trappen van het Jaarbeursplein, met koffie, brood en vooral veel goede zin! Ongeveer 50 mensen zullen de route naar Woerden met de stakers meelopen. 

Het ontbijt is extra bijzonder omdat twee muzikanten heel bijzondere nummers komen zingen. Kate Honey zingt een zelfgeschreven lied waarin ze de stakers van March For Future en alle andere jongeren wereldwijd bedankt voor alles wat ze doen. Nynke Laverman heeft de tekst van de beroemde speech van Greta Thunberg uit 2018 op muziek gezet. Hoe dat klinkt kun je hier horen: 

Play Video

Rond half 10 vertrekt de stoet richting Woerden. Onderweg krijgen we koffie in de duurzame wijk ‘De Kersentuin’ in Leidsche Rijn. Marjan Minnesma van Urgenda loopt vandaag ook mee, samen met verschillende Grootouders voor het Klimaat.

March for Future dag 5- Utrecht-Woerden

In de middag is het even afzien vanwege de regen, maar een dag die zo mooi is begonnen, kan natuurlijk niet meer stuk!

March for Future dag 5 paraplu

Volg de March for Future:


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *