March for Future dag 4 Christelijk Gymnasium Utrecht

Na drie dagen van lange afstanden, maken de stakers vandaag iets minder kilometers. Dana, Ianthe, Lola en Linda lopen de 10 km tussen Houten en Utrecht naar bekend terrein: hun eigen woonplaats. 

March for Future dag 4_bordje Utrecht

In Utrecht houden de stakers een korte speech op de school van Lola: Het Christelijk Gymnasium.  De leerlingen van het Gymnasium hebben toestemming van de school om vrijdag mee te lopen als hun ouders het ook goed vinden. Geïnspireerd door Lola en de andere lopers ziet het er naar uit dat we veel leerlingen kunnen verwachten in Den Haag!

In de middag gaan de stakers in gesprek met jonge migranten in De Voorkamer. Jongeren uit onder andere Syrië, Jemen en Zuid-Afrika vertellen wat de klimaatontwrichting betekent voor hun land. Een indrukwekkende uitwisseling, waarin ook veel wordt gelachen om de typisch Nederlandse cultuur en taal ☺ 

Wil jij de stakers steunen? Loop een stuk (of gewoon gezellig de hele dag) mee! Bekijk waar we wanneer zijn in het programma.

March for Future dag 4_voorkamer

Volg de March for Future:


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *