Stakers spreken tijdens kerkdienst

Het is zondag, en dus zijn de stakers van de March for Future in de kerk te vinden. Op dag 3 van de 8-daagse mars spreken de jongeren een volle H. Johannes de Doperkerk toe tijdens de zondagochtenddienst. Ze vinden het belangrijk om met verschillende gemeenschappen in gesprek te gaan: de klimaatcrisis is immers een probleem dat ons allemaal aangaat. En alleen samen kunnen we het oplossen.

Hoe reageerden de aanwezigen op deze bijzondere dienst? “We hebben gesproken over de klimaatcrisis en iedereen uitgenodigd voor de staking, aldus de stakers. We kregen veel goede reacties, maar ook: β€œDan kan ik niet want dan moet ik naar de kapper.” Gelukkig voelden anderen wel de urgentie, en gaven veel mensen aan dat ze vrijdag 27 september naar de Klimaatstaking komen.

Vertrek uit Wijk bij Duurstede

Bij het vertrek werden nogmaals de noodklokken voor het klimaat geluid.
Uiteindelijk begonnen de stakers met een groep van ongeveer twintig mensen aan de wandeling, waarvan vier de hele dag hebben meegelopen!Β  Zondagavond slapen de scholieren in een ecowijk in Houten, vol met mooie duurzame huizen en lieve mensen. Hier hadden ze eindelijk de tijd om wat huiswerk te maken.

En hoe voelen de klimaatstakers zich na drie lange dagen lopen? “De kilometers zijn zwaarder dan we dachten, maar langzaam komen we dichterbij Den Haag πŸŒπŸ“šπŸ’š”

Wil jij de stakers steunen? Loop een stuk (of gewoon gezellig de hele dag) mee! Bekijk waar we wanneer zijn in het programma.

Volg de March for Future:


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *