Aankomst in de gemeente Utrecht

Tijdens de tweede etappe van de March for Future gingen de vijf klimaatstakers in gesprek met lokale boeren, luidden ze letterlijk de noodklok voor het klimaat en raapten ze onderweg ook nog even een paar zakken vol zwerfafval op.

Op deze stralende zaterdag liepen de jonge klimaathelden 23 kilometer van Lienden naar Wijk bij Duurstede en staken ze daarmee de grens over naar de provincie Utrecht. Hun tocht voerde langs twee boerenbedrijven, waar de stakers in gesprek gingen over de nu al tastbare gevolgen van de klimaatcrisis voor Nederlandse boeren. Ianthe: “Van fruitteler Elize-Lia hoorden we dat tijdens de hittegolf van afgelopen zomer alle bramen waren verschroeid en er niet gewerkt kon worden.”

Linda maakt de Nederlandse berm plasticvrij

En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed wat zwerfafval oprapen! Het was tenslotte World Cleanup Day.

De klimaatstakers werden aan het eind van hun wandeldag op bijzondere wijze onthaald bij de H. Johannes de Doperkerk in Wijk bij Duurstede. Bij aankomst luidde de kerk de noodklokken voor het klimaat. De volgende ochtend zouden Dana, Jesse, Linda, Lola en Ianthe spreken tijdens de zondagdienst in deze ‘groene kerk’. 

Volg de March for Future:


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *