Klimaatstakers worden in Wageningen door honderden scholieren uitgezwaaid
Foto: Laura Ponchel

De March for Future is officieel begonnen! Vijf scholieren van tussen de 14 en 18 jaar zijn vrijdag 20 september lopend vertrokken vanuit Wageningen op weg naar Den Haag. Zij staken de hele week voor een rechtvaardiger klimaatbeleid.

Oproep aan heel Nederland: staak mee

Tijdens hun tocht van maar liefst 120 km gaan Jesse (14), Lola (15), Linda (18), Dana (17) en Ianthe (16) in gesprek met burgers, scholieren, boeren, wethouders en andere activisten om zoveel mogelijk mensen op te roepen op 27 september school en werk neer te leggen en naar de nationale klimaatstaking in Den Haag te komen. 

Honderden scholieren op de been in Wageningen

De stakers werden vrijdagmiddag uitgezwaaid door een paar honderd medescholieren en andere sympathisanten. Op de Markt in Wageningen spraken de jonge stakers de menigte toe en riepen ook de Gemeente Wageningen op om meer doen tegen de klimaatcrisis. Vervolgens begonnen de stakers aan hun eerste wandeldag, 16 kilometer van Wageningen naar Lienden. 

Bekijk of de stakers ook bij jou in de buurt komen

Staken voor een leefbare wereld

De vijf stakers zijn vastberaden: ‘Wij staken een week van school voor een leefbare wereld, voor alle mensen. Voor een toekomst die niet gevuld zal zijn met hongersnoden, natuurrampen en oorlogen. Er is geen tijd om het rustig aan te doen – de klimaatcrisis is nu. Ook in Nederland. De droogtes van de afgelopen zomers zorgen voor verminderde oogsten, de waddeneilanden worden steeds meer bedreigd door de stijgende zeespiegel en zelfs in ons regenachtige land staan de drinkwater voorraden onder druk.’

Klimaatstakers spreken de menigte toe in Wageningen
Foto: Laura Ponchel

Volg de March for Future:


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *