Wereldwijd eisen we van 20 tot 27 september een einde aan het tijdperk van vervuiling. In Nederland doen we dat ook met lokale acties en een grote staking op de 27e, waar zich inmiddels vele organisaties en mensen voor hebben aangemeld. Samen maken we deze klimaatacties groot!

Dat kan op verschillende manieren, we zetten er graag wat voor je op een rijtje:

  1. Nodig IEDEREEN, ja, IEDEREEN die je kent voor de klimaatstaking uit via Facebook of de website. Als zij weer wat mensen uitnodigen, dan krijgen we samen een boel mee.
  2. Volg ons op social media, Tweet, Instagram en Facebook er zelf ook op los met de hashtag #klimaatstaking. Hoe meer we dat doen, hoe liever de algoritmes ons vinden, des te meer mensen we kunnen bereiken.
  3. En als je toch met social media bezig bent: met deze overlay van je profielfoto laat je iedereen weten dat je ook naar de staking komt. Kan net voor iemand het laatste zetje zijn om dat ook te doen. #peerpressure ;).
  4. Probeer je hele school mee te krijgen en gebruik deze brief om vrij te vragen. Of roep je organisatie/bedrijf op om ook mee te staken.
  5. Wil je helpen de offline zichtbaarheid te vergroten? Dat kan door te flyeren/stickeren/plakken. Drukwerk is op te halen bij het Fossielvrij kantoor in Amsterdam, Minahassastraat 1-ruimte 203, 1094 RS. Mocht je langs willen komen (YAS), stuur je ons dan even een berichtje? Dan checken wij even dat er op dat moment zeker iemand op kantoor is. Liever zelf printen? Dat kan met deze bestanden.

Organiseer jij ook een lokale actie op 20 september?  Of een samenreis event naar de klimaatstaking op 27 september in Den Haag?  Top! Meld je hier even aan, want dan kan iedereen je vinden, en zie je wat er nog meer in je eigen stad gebeurt.  En niet geheel onbelangrijk: via dat overzicht vergroot je ook je bereik.

Op de hoogte blijven?

Dat kan door je hier aan te melden. We zullen proberen regelmatig te mailen, zonder dat het spammerig wordt. Wil je ook via WhatsApp op de hoogte blijven met kleine updates en manieren om te helpen? Meld je daarvoor aan door ‘Ik staak’ mee te Whatsappen naar 06-83032862. 

Verder op onze website kun je ook informatie vinden. Zoals onze online toolkit, of wat artikelen die we hebben gepubliceerd. Over bijvoorbeeld waarom we (weer) actie voeren en hoe belangrijk het is dat we hier samen aan werken.

Voor vragen of opmerkingen zijn we via mail en social media te bereiken, of via de persvoorlichting. Tot spreeks!

Categories: Artikelen

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *