Over precies één maand staken duizenden voor het klimaat

DEN HAAG | Over precies een maand leggen bezorgde burgers, jong en oud, samen massaal het werk neer om de straten van Den Haag op te gaan voor de Klimaatstaking. Voortbouwend op de succesvolle jongerenstakingen van voor de zomer wordt dit de allereerste internationale Klimaatstaking voor iedereen. Over de hele wereld gaan bezorgde bewoners op 20 en 27 september de straat op met als doel aantonen dat we niet verder kunnen met business as usual

Klimaatrechtvaardigheid
De wereldwijde Klimaatstaking wordt in Nederland georganiseerd door een brede coalitie van organisaties waaronder Fridays For Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL en Teachers for Climate NL. Volgens de organisatoren is de staking onderdeel van een van de grootste internationale klimaatmobilisaties uit de geschiedenis:,,Er wordt op alle continenten gestaakt voor een leefbare en rechtvaardige wereld voor iedereen, nu en in de toekomst.’’

Een van de perswoordvoerders van de Klimaatstaking is Jesse (14, foto). ,,De regering staakt van haar plicht om voor ons te zorgen, daarom staak ik van school. Als we nu niet goed met de wereld omgaan is er straks niet eens een land meer om voor te zorgen.’’ 

Mede-perswoordvoerder Dana (17) vult aan: ,,Door wereldwijd het werk neer te leggen geven we een sterk signaal af aan de samenleving en de politieke ‘leiders’: We pikken het niet langer dat de klimaatcrisis niet serieus genomen wordt.’’

Green new deal & klimaatakkoord
Een van de manieren om ervoor te zorgen dat Nederland beter voorbereid wordt op de toekomst is een ‘Green New Deal’. Het huidige ‘klimaatakkoord’ gaat klimaatverandering niet tegen. De klimaatcrisis kan alleen worden aangepakt als sociale belangen ook worden meegerekend. Kijkend naar de uitspraak van de rechtszaak van Urgenda concluderen we dat er nog veel moet gebeuren. Lees op onze website meer over de eisen rond de Klimaatstaking:

Voorbereidingen
De Klimaatstaking wordt door vrijwilligers uit het hele land georganiseerd. Op zondag 1 september worden in Amsterdam tijdens een openbare werkdag verdere voorbereidingen getroffen. Perswoordvoerder Jesse: ,,Iedereen die mee wil helpen, is welkom om zich hierbij aan te sluiten. Samen maken we de Klimaatstaking groot!’’

Dana, Jesse, Marijn, Liset en Mark,
Perswoordvoerders Klimaatstaking
www.klimaatstaking.nl/perswoordvoerders

Categories: Persberichten

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *